Előfizetői tartalom

Nagyon keresték a magyar kötvényeket is, estek a hozamok

Portfolio
Az eurózóna adósságválságának minapi enyhülése éppen jókor jött a mai magyar államkötvény aukciók előtt, ennek, illetve a magyar miniszterelnök kiadáscsökkentéssel kapcsolatos jelzéseinek is köszönhetően ma intenzív vételi érdeklődés mutatkozott a magyar 3, 5 és 10 éves aukciókon, és érdemi hozamcsökkenés következett be. Az Államadósság Kezelő Központ összesen 45 milliárd forintnyi államkötvényt hirdetett meg értékesítésre, amelyre összesen 128,1 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett. Különösen a 3 éves papír iránt volt nagy a kereslet, ebből a kötvényből az ÁKK a tervezett 20 helyett végül 30 milliárd forintnyit adott el. A mai aukciós átlaghozamok 9-12 bázisponttal alacsonyabbak a tegnapi másodpiaci referenciahozamoknál és 24-35 bázisponttal estek a két héttel ezelőtti, múlt évi utolsó aukciók átlaghozamához képest.

Tegnap részben megnyugtató aukciót hajtott végre a portugál, majd eztkövetően ma a spanyol és olasz adósságkezelő. A nemzetközi befektetői hangulat az elmúlt 24 órában érezhetően javult, mindez pedig jó előjel volt a mai magyar aukciók előtt. Orbán Viktor magyar kormányfő ezek mellett a befektetők számára kedvező üzenetet közvetített a februárra beharangozott reformcsomag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés