Előfizetői tartalom

Gyászos teljesítményt mutatott tavaly a forint

Portfolio
Sorozatban már a negyedik egymást követő évben gyengült 2010-ben a forint az euróval szemben, a 3%-os leértékelődéssel a Portfolio.hu által vizsgált közel 30 deviza körül a második legrosszabb teljesítményt mutatta tavaly. A dollárral szemben elszenvedett 10%-os esés az általunk vizsgált közel 40 deviza körül a harmadik legnagyobb mértékű volt. Az igazán "gyászos teljesítményt" a forint a svájci frankkal szemben mutatta: 22%-os volt a hanyatlás, amely a régiónkban a legnagyobb volt. A magyar állampapírpiacon az év eleji és év végi hozamszintek csak kis eltérést mutattak, az év közben azonban hatalmas hozamkilengések voltak. A 10 éves magyar állampapír hozamának mindkét időpontban "stabilan" 8%-os szintje kiugróan magas a szűkebb értelemben vett térségünkben.

A forint az euróval szemben 2010-ben a 262-292 közötti mintegy 10%-os sávban hullámzott, de a legtöbb időt a 270-285 közötti tartományban töltötte, az év során pedig végül 3%-os gyengülést szenvedett el.Bár ez mérsékelt leértékelődésnek számít, de a régiós devizák között még így is a leggyengébb teljesítménynek számított. Még az a román lej is csak 1%-ot gyengült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés