Előfizetői tartalom

Még 20 milliárd forintnyi kötvény kelt el délután

Portfolio
A délelőtti aukciókon látott fokozott vételi érdeklődés a délutáni nem-kompetitív államkötvény tenderekre is jellemző volt. Ennek eredményeként az Államadósság Kezelő Központ által meghirdetett az összes, 19,5 milliárd forintnyi értékpapírra volt kereslet, így a kibocsátó azt a délelőtt kialakult átlaghozamok mellett el tudta adni.

Amint a délelőtti aukción, úgy a délutáni tenderen is a 3 éves kötvény iránt volt a legnagyobb vételi érdeklődés (ami részben a tender szabályrendszeréből is adódik): a 11,1 milliárd forintnyi meghirdetett keretet teljes egészében lejegyezték az elsődleges forgalmazók. Az 5 éves papír kapcsán az 5,2, illetve a 10 éves papír kapcsán a 3,2 milliárd forintos keretet szintén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés