Előfizetői tartalom

Ugranak a hozamok az állampapírpiacon! (4.)

Portfolio
A visszafogott vételi érdeklődés és a megemelkedett hozamelvárások láttán az Államadósság Kezelő Központ a mai 12 hónapos diszkontkincstárjegy aukción a meghirdetett 40 milliárd helyett csak 30 milliárd forintnyi összegben értékesített a 12 hónapos diszkontkincstárjegyből (D111116). A kialakult átlaghozam 2009 decembere óta a legmagasabb. Ma folytatódott az állampapírok másodpiacán is az intenzív hozamemelkedés, amelynek nyomán a kötvényhozamok 7,5-8% közöttig emelkedtek, ami egyes esetekben már az idei csúcsot, vagy annak közelét jelenti.

A mai aukción a 40 milliárd forintnyi meghirdetett keretre összesen 62,5 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett, amely június közepe óta a leggyengébb vételi érdeklődést jelenti az egy éves futamidejű állampapír iránt. Az e heti 3 hónapos aukciós kereslet is gyenge volt.Kapcsolódó cikkünk2010.11.23 11:51 Négy hónapja a leggyengébb kereslet a mai aukciónA 30 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés