Előfizetői tartalom

Csökkent a hozam a 3 hónapos diszkontkincstárjegy aukcióján

Portfolio
Az utóbbi hetekben megszokottnál kissé visszafogottabb túljegyzés mellett csökkenő átlaghozam alakult ki a mai 3 hónapos (D110119) diszkontkincstárjegy aukcióján. Az Államadósság Kezelő Központ 40 milliárd forintnyi mennyiséget hirdetett meg, amelyre 107,6 milliárd forintnyi összes ajánlat érkezett, de ezek közül csak az eredetileg meghirdetett 40 milliárd forintnyi mennyiséget fogadta el a kibocsátó.

Az elfogadott ajánlatok hozama 5,20% és 5,27% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 5,24%-os lett. Ez mind a tegnapi 3 hónapos másodpiaci referenciahozamhoz, mind a múlt keddi szintén 3 hónapos kibocsátás átlaghozamához képest 4-4 bázispontos hozamcsökkenést jelent. Jelenleg 5,25%-os a jegybanki alapkamat, így a mai kibocsátási átlaghozam - a tegnapi 6 hetes hátralévő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés