Előfizetői tartalom

Gyengébb vételi érdeklődés, de tervezett kötvényeladás a mai aukciókon

Portfolio
Az elmúlt hetekre jellemzőnél érezhetően gyengébb vételi érdeklődés mutatkozott a mára meghirdetett 3, 5 és 10 éves államkötvény aukciókon, de a tervezett 50 milliárd forintos mennyiséget sikerült eladnia az Államadósság Kezelő Központnak. Az aukciós átlaghozamok mérsékelten, 10-15 bázisponttal emelkedtek a tegnapi másodpiaci referenciahozamokhoz képest, míg a két héttel ezelőtti aukciós átlaghozamokhoz képest még mindig 31-40 bázispontos hozamcsökkenésről beszélhetünk. A mai gyengébb aukciós vételi érdeklődés a következő hetekben ismertté váló 2011-es költségvetési számok előtti kivárással, illetve a bizonytalansággal is összefügghet.

A 20 milliárd forintos kerettel meghirdetett 3 éves (2014/C) államkötvény aukciójára 38,8 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett, amelyből a kibocsátó 20 milliárd forintot fogadott el 6,35% és 6,41% között, amely mellett az átlaghozam 6,38%-os lett. Ez 11 bázisponttal magasabb a tegnapi másodpiaci referenciahozamnál, de - köszönhetően az elmúlt napokban bekövetkezett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés