Előfizetői tartalom

Már a jósprofesszor is a svájci frankról beszél

Portfolio
A svájci frank, az amerikai dollár és a japán jen is jobb befektetésnek bizonyulhat az aranynál, ha a világgazdaság egy újabb recesszióba süllyed - vetíti előre Nouriel Roubini. A pesszimista jóslatairól híressé vált közgazdász professzor a Bloomberg TV-nek nyilatkozva ismét hangsúlyozta, hogy lehetetlen küldetés a gyors gazdasági növekedés helyreállítása a fejlett országokban.

Amennyiben egy W-alakú recesszió következne be, ami növeli a kockázatkerülést, akkor a befektetők néhány eszközt előnyben fognak részesíteni, és az arany ezek között lesz - fejtette ki a Bloombergnek a közgazdász. Ebben a helyzetben ugyanakkor az amerikai dollár, a japán jen és a svájci frank nagyobb felértékelődési potenciállal rendelkezik, mivel likvidebb piaccal rendelkeznek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés