Előfizetői tartalom

Megugrik az éves kincstárjegyek állománya ősszel

Portfolio
A szeptember-novemberi időszakban annyi 3 hónapos diszkontkincstárjegyet tervez kibocsátani az Államadósság Kezelő Központ, amennyi ebben az időszakban lejár (375 milliárd forint), miközben a 12 hónapos értékpapírokból a lejáró állományon felül 190 milliárd forintnyi kincstárjegy eladásával kalkulál - derül ki az adósságkezelő friss kibocsátási tervéből.

Az ÁKK tervei szerint a következő három hónapban összesen lejáró 371,4 milliárd forintnyi államkötvénnyel szemben (ebben 40 milliárd forintnyi kötvény-visszavásárlási terv is benne van) 300 milliárd forintnyi kötvényt fog értékesíteni, azaz 71,4 milliárd forintos negatív nettó kibocsátás várható. Ez nem meglepő fejlemény: egy októberi nagy kötvénylejárat (330 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés