FONTOS Amerikai elnökválasztás: váratlan fordulat a versenyben, bejöhet a demokraták számítása
 
Előfizetői tartalom

Terv feletti kötvényeladás a mai aukciókon! - Délutáni ráadás

Portfolio
Az Államadósság Kezelő Központ által ma megtartott államkötvény aukciókon az intenzív vételi érdeklődés és a viszonylag kedvező hozamajánlatok nyomán a tervezett 50 helyett 54 milliárd forintnyi kötvényeladásra került sor. Ez azt mutatja, hogy a két héttel ezelőttihez hasonlóan ezen a befektetői hangulati teszten is jól szerepeltek a magyar papírok. Mindkét aukciós csütörtök "szépséghibája" ugyanakkor, hogy a hosszabb papírok iránt a jelek szerint csak egy-két szereplő érdeklődött intenzívebben, így nagy ujjongásra nincs feltétlenül ok az adósságfinanszírozási képesség kapcsán, de a - negatív külpiaci hangulatot látva - megkönnyebbülésre igen.

A délutáni nem-kompetitív tendereken további 6,3 milliárd forintnyi kötvényt értékesített az ÁKK:Kapcsolódó cikkünk2010.08.12 14:11Még bő 6 milliárd forintnyi kötvényt eladott délután az ÁKKA 2014/C jelű 3 éves futamidejű kötvényből a 20 milliárd forintnyi keretre 40,6 milliárd forintnyi vételi ajánlatot nyújtottak be az elsődleges forgalmazók, amelyből a kibocsátó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés