Előfizetői tartalom

Még bő 6 milliárd forintnyi kötvényt eladott délután az ÁKK

Portfolio
A délelőtti államkötvény aukciókon mutatkozó intenzív vételi érdeklődés láttán a délutáni ún. nem-kompetitív tenderekre összesen 19,8 milliárd forintnyi kötvény értékesítését hirdetette meg az Államadósság Kezelő Központ. A vételi érdeklődés azonban már alább hagyott: az elsődleges forgalmazók mindössze 6,3 milliárd forintnyi mennyiségre tartottak igényt, amelyet teljes egészében ki is elégített a kibocsátó.

A 3 éves kötvényből 7,4 milliárd forintnyit hirdetett meg a tenderen a kibocsátó, de alig 400 millió forintnyi vételi ajánlatot nyújtottak be az elsődleges forgalmazók, amelyet a délelőtti aukciók kialakult 6,82%-os hozamszint mellett elégített ki az ÁKK. Az 5 éves kötvény délutáni tenderére nem érkezett ajánlat a délelőtti aukción mutatkozott intenzív vételi érdeklődés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés