Előfizetői tartalom

Terv feletti kincstárjegy-eladás a mai aukción

Portfolio
Az Államadósság Kezelő Központ által mára 45 milliárd forintos kerettel meghirdetett 3 hónapos diszkontkincstárjegy (D101110) aukción az intenzív vételi érdeklődés láttán 5 milliárd forintos terv feletti értékesítés valósult meg. A mai fejlemény a múlt csütörtöki, meglepően kedvező államkötvény aukciós eredményeket követte.

Az elsődleges forgalmazók összesen 118,1 milliárd forintnyi vételi ajánlatot nyújtottak be és a kibocsátó a közel háromszoros túljegyzést látva 50 milliárd forintra emelte az elfogadott mennyiséget. Az elfogadott ajánlatok hozama 5,28% és 5,44% között szóródott, amelyek mellett az átlaghozam 5,43%-os lett. Ez 12 bázisponttal alacsonyabb a tegnapi másodpiaci 3 hónapos referenciahozamnál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés