FONTOS Amerikai elnökválasztás: váratlan fordulat a versenyben, bejöhet a demokraták számítása
 
Előfizetői tartalom

Minket is megüthetnek, mert gyenge láncszem vagyunk

Portfolio
Nemcsak a forint, hanem a magyar állampapírok másodlagos piacán is éreztették negatív hatásukat a hétvégi magyarországi események, miszerint az EU-IMF delegációja felállt a tárgyalóasztaltól és elhalasztotta a felülvizsgálat lezárását. Pálmai-Pallag Dávid ennek kapcsán megjegyezte, hogy a bizonytalanság a piacokon mindig gyengülést hoz magával. A Portfolio.hu-nak nyilatkozó állampapír-kereskedő szerint az elemzők is megosztottak, hogy a kormány jelenleg politikai célú kommunikációt folytat-e. Bízzunk abban, hogy igen és az önkormányzati választások után dönt majd a kemény, de szükséges megszorító intézkedésekről - összegezhető az üzletkötő véleménye. Meglátása szerint ez lenne a legjobb forgatókönyv a magyar piacok, így a forint és az állampapírok számára.

Gyengülő forint és állampapírok Az elmúlt két napban a forinttal együtt gyengélkedtek a magyar állampapírok mérsékelt forgalom mellett, az egyes lejáratok hozama 30-40 bázisponttal került feljebb. Az Államadósság Kezelő Központ keddi referenciaadatai szerint az 5 éves államkötvény hozama 7.53%-on áll, ami 29 bázisponttal magasabb a pénteki záróértéknél, míg a 10...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés