FONTOS Amerikai elnökválasztás: váratlan fordulat a versenyben, bejöhet a demokraták számítása
 
Előfizetői tartalom

Jelentős átrendeződés történt egy hónap alatt az állampapírpiacon

Portfolio
Mérsékelt forgalom mellett óvatosan gyengültek a magyar állampapírok, a kötvénypiac meglepően jól tartotta magát a forint gyengülése közepette - fejtette ki a mai piaci mozgások kapcsán egy állampapír-kereskedő. A szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy az elmúlt egy hónapban jelentős átrendeződés történt a kamatvárakozásokban.

A forint egész nap gyengült, ám eközben az állampapírok másodlagos piaca meglepően erősnek mutatkozott. Alacsony forgalom mellett mérsékelten emelkedtek az állampapírhozamok - mondta el egy kereskedő a Portfolio.hu-nak. Az Államadósság Kezelő Központ referenciaadatai szerint minden lejáraton emelkedtek a hozamok. Az 5 éves államkötvény 7.47%-os hozam mellett forognak, ami 11...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés