Előfizetői tartalom

Kiugró kereslet a mai 3 hónapos kincstárjegy-aukción

Portfolio
Az Államadósság Kezelő Központ által mára kitűzött 3 hónapos diszkontkincstárjegy-aukcióra (D100929) 45 milliárd forintos kerettel meghirdetett értékpapírra április vége óta nem látott mértékű, 150.5 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett az elsődleges forgalmazóktól. Ezt látva a kibocsátó 50 milliárd forintra emelte az elfogadott ajánlatok mennyiségét.

Az elfogadott ajánlatok hozama 5.19% és 5.26% között szóródott, amely mellett az aukciós átlaghozam 5.24%-os, a jegybanki alapkamattal egyező szintű lett. A mai átlaghozam egyébként 1 bázisponttal alacsonyabb, mint a tegnapi napra érvényes 3 hónapos másodpiaci referenciahozam (igaz az a D101020 jelű papírra vonatkozott), és 4 bázisponttal alacsonyabb a múlt keddi szintén 3 hónapos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés