Előfizetői tartalom

Idén már nem bocsát ki devizakötvényt a Magyar Állam (2.)

Portfolio
Idénre már teljes egészében bevontuk a nemzetközi piacokról azt a devizaforrást, ami az állam finanszírozásához szükséges - jelezte az Euromoney londoni konferenciája keretében a Bloomberg beszámolója szerint Búzás László. Az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgató-helyettese hozzátette: legkorábban 2011-ben mehet ismét a nemzetközi piacokra forrásszerzés céljából a magyar állam.

Búzás fenti jelzése a tavaly decemberben kiadott idei éves államadósság finanszírozási terv alapján nem jelent érdemi új információt, hiszen már akkor rögzítette az ÁKK, hogy idén csak a lejáró devizaadósság (minteyg 1.5 mrd EUR) megújítása érdekében von be külföldről forrást. Egyrészt azért, hogy ne növelje tovább az államadósság devizaarányát, másrészt szükség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés