Előfizetői tartalom

Magasabb hozammal keltek el az államkötvények

Portfolio
A két héttel ezelőtti aukcióhoz képest jelentős hozamemelkedés mellett keltek el a 3, 5 és 10 éves államkötvények a mai aukción, mind a három papír esetén 7% felett alakult ki az átlaghozam. A referenciaszintekhez képest az aukciós hozam emelkedése inkább felzárkózás, a tegnapi másodpiaci hozamokhoz képest csak kisebb emelkedés következett be. A keresletben nem mutatkozott elégtelenség, a teljes meghirdetett mennyiséget értékesíteni tudta az Államadósság Kezelő Központ.

A 2013/E jelű, 3 éves államkötvényből 25 milliárd forintnyit hirdetett meg az ÁKK, amelyre 61,5 milliárd ajánlat érkezett, a túljegyzés 2,46-szoros volt, a teljes meghirdetett mennyiséget értékesíteni tudta a kibocsátó. Az aukciós hozamok 6,97% és 7,03% között alakultak, ebből az elfogadott ajánlatok átlaghozama 7,01%-on alakult ki. A két héttel ezelőtti aukció átlaghozamához...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés