Előfizetői tartalom

Új 4 éves csúcson a dollár, gyengélkedik a forint

Portfolio
Egyre csak romlik a nemzetközi befektetői hangulat azt követően, hogy ma már a brit és amerikai befektetők is bekapcsolódtak a kereskedésbe, illetve a török-izraeli feszült jelentősen nőtt. Mindez oda vezetett, hogy a májusban elért csúcsokat is megdöntötte ma a dollár ereje az euróval szemben: új négyéves rekordról beszélhetünk tehát. Ennek nyomán továbbra is szenvednek a kelet-közép-európai fizetőeszközök.

11:02 Mintegy 2%-os esést mutatnak a vezető nyugat-európai részvényindexek és az amerikai határidős indexek is borús nyitást vetítenek előre. A romló hangulat pedig újra a dollár malmára hajtotta a vizet: az euróval szembeni jegyzések 1.2115-ig süllyedtek, ami négyéves dollárcsúcsnak felel meg.A dollárral szembeni forintjegyzések 228 körül járnak, míg a svájci frankkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés