Előfizetői tartalom

Brutálissá válhat a dollár erősödése

Portfolio
Év végéig még tovább erősödhet a dollár, egészen hét éve nem látott csúcsokra szökhet az euróval szemben - vélekednek legfrissebb előrejelzésükben a Morgan Stanley londoni szakértői. Az elemzők mindezt nemcsak az egész Európára kiterjedő fiskális krízissel, hanem az Európai Központi Bank hitelességének megcsappanásával magyarázzák.

A Morgan Stanley londoni elemzői azzal számolnak, hogy év végére egészen az 1.16-os szintig süllyedhet a dollár euróval szembeni árfolyama, így jelentősen erősebb amerikai fizetőeszközt vetítenek előre korábbi prognózisukhoz képest (1.24). Amennyiben az EUR/USD kurzusa valóban elérné az 1.16-os szintet, akkor az 2003 vége óta nem látott árfolyamszintet eredményezne.A Bloomberg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés