Előfizetői tartalom

Hanyatlás után kezd talpraállni a forint és a tőzsde

Portfolio
A görögök és portugálok adósságvisszafizetésével, illetve az eurózóna jövőjével kapcsolatos aggodalmak újbóli fokozódása miatt délelőtt újra határozottan romlott világszerte a befektetői hangulat. Egy lapjelentés szerint múlt hétvégén a franciák az eurózónából való kilépéssel fenyegettek, amely értesülést a németek rögtön cáfoltak. A dollár közel másfél éves csúcsra erősödött az euróval szemben és a vezető tőzsdeindexek is határozott mínuszokba süllyedtek, de a délután második felében kezdtek kissé megnyugodni a kedélyek. A forint így a másfél százalékos napon belüli gyengülésből kezdett visszaerősödni.

Cikkünket folyamatosan frissítjük... 14:40 Cáfolták a németek, hogy a franciák a múlt hétvégén az eurózónából való kilépéssel fenyegettek volna. A német kormány egyik szóvivője szerint ez a lapjelentés minden alapot nélkülöz. A hírre kezdtek kissé megnyugodni a befektetők, a tőzsdék kezdtek visszaerősödni, a dollár pedig kissé gyengülni. A hangulat stabilizálódását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés