Előfizetői tartalom

Elkezdték a bevásárlást a jegybankok - Trichet védekezik

Portfolio
Az Európai Központi Bank teljesen független és nem politikai nyomásra változtatta meg hirtelen a véleményét az állampapírpiaci beavatkozások szükségességéről - reagált a kritikákra a Reutersnek adott mai bázeli interjújában Jean-Claude Trichet. Az EKB elnöke szerint mivel az eurózóna kormányai határozott államháztartási hiánycsökkentő lépéseket jeleztek, ez alapozta meg azt a döntésüket, hogy az eurózóna egyes állampapírpiacain jegybanki beavatkozás történhessen. A hírügynökség jelentése szerint eddig az olasz, a francia, a német, a finn és a szlovén jegybank erősítette meg, hogy megkezdte a kötvényvásárálásokat (saját országa, illetve más országok papírjaiból).

Trichet a múlt csütörtöki EKB kamatdöntő ülést követő sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva még azt mondta, hogy meg sem vitatták azt a forgatókönyvet, hogy a piaci turbulencia mérséklése érdekében a frankfurti székhelyű intézmény állampapírpiaci vásárlásokat hajtson végre (amelyek egyébként az intézmény bő 10 éves történetében példátlanok lennének)....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés