Előfizetői tartalom

Beavatkozik az EKB az eurózóna állampapírpiacán? (2.)

Portfolio
Ma délután 3 órakor az európai elsődleges állampapírkereskedők szövetsége levélben fordult az Európai Bizottsághoz, hogy hivatalosan is kérjék az Európai Központi Bankot (EKB) arra, hogy avatkozzon be az eurózóna állampapírpiacán - tudta meg a Portfolio.hu. A példátlan tartalmú levél amiatt született, mert csaknem teljesen kiszáradtak a piacok az államcsőd-aggodalmak árnyékában.

Egyelőre nem ismert, hogy az EKB hogyan fogadta a kérést, a délután második felében az eurózóna állampapírpiacain rendkívüli feszültség mutatkozott, a biztonságosnak hitt német, illetve az amerikai hozamok esnek a tőke ide menekítése miatt, míg például a dél-európai állampapírpiacokon újra nagyon komoly hozamemelkedések mutatkoznak.Kapcsolódó cikkünk2010.05.07 15:06...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés