Előfizetői tartalom

Továbbra is 5% alatt az éves aukciós átlaghozam

Portfolio
A kedvezőtlenebb nemzetközi befektetői hangulatban megemelkedő magyar állampapírpiaci hozamok mellett is 5% alatt tudott maradni (4.92%) a mai 12 hónapos diszkontkincstárjegy-aukciós átlaghozam. Sőt a tegnapi másodpiaci referenciahozamhoz képest (4.97%) mérsékelt hozamcsökkenés is kialakult a ma kissé enyhülő külpiaci feszültség nyomán. A turbulensebb napokon a magyar hozamgörbe hosszabb vége intenzívebben emelkedett a rövidebbnél, ami összefügg a továbbra is megmaradt, a magyar jegybanktól várt kamatcsökkentések rövid hozamokat "lehorgonyzó" hatásával.

Az Államadósság Kezelő Központ által mára kitűzött 12 hónapos diszkontkincstárjegy aukción (D110406) az értékesítésre meghirdetett 40 milliárd forintnyi mennyiségre összesen 86 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, amelyből a kibocsátó csak az eredetileg meghirdetett mennyiséget fogadta el. A bő kétszeres lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama 4.84% és 4.96%...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés