Előfizetői tartalom

Szakadtak a hozamok, egyhavi csúcson a forint

Portfolio
A reggel elért közel egyhavi csúcs után késő délután kissé tovább erősödött a forint az euróval szemben, az állampapírok másodpiacán a referenciahozamok pedig jelentős hozamcsökkenést tükröztek. Főként a hosszabb futamidejű papírok hozamai mérséklődtek intenzíven. Állampapírpiaci kereskedő jelzése szerint az Államadósság Kezelő Központ által kora délután jelzett, a referenciahozamok körében bekövetkezett 5-20 bázispontos esés részben technikai hatás, azaz a tegnap késő délután bekövetkezett hozamcsökkenést tükrözi, ma inkább az állampapír eladók voltak többségben.

Miközben a görög eszközpiacok ma ismét nyomás alá kerültek, ez ma nem rontotta el az európai részvénypiacok optimista hangulatát, a mérsékelt emelkedés ráadásul átterjedt az amerikai börzékre is. A magyar BUX-index 0.7%-os emelkedéssel zárt.Kapcsolódó cikkünk2010.04.14 13:12 Újra nagyon feszül a görög húr - esnek a piacok2010.04.14 14:48 USA: minden adott a folytatáshoz2010.04.14...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés