Előfizetői tartalom

Szárnyalnak az állampapírok! - Nagyon kellene a kétharmad?

Portfolio
Kedvezően fogadta az állampapírok piaca is a választások első fordulójának eredményeit, a másodlagos piac erősödéséhez ugyanakkor a hétvégi görög események is hozzájárultak - emelte ki a mai kereskedéssel kapcsolatban egy elsődleges forgalmazó kereskedője. Meglátása szerint rövid távon kivárás jellemezheti a magyar piacot, a Fidesz kétharmados támogatása esetén tovább folytatódhat a kötvénypiaci menetelés, miután a külföldi elemzők úgy vélik, hogy az új kormány így végrehajtja a szükséges reformokat.

Már a nyitásban alacsonyabb hozamszinteken indult a kereskedés az állampapírok másodlagos piacán - magyarázta a mai piaci fejlemények kapcsán az üzletkötő, aki megjegyezte: a pénteki bizonytalankodás után egyértelműen jobb a hangulat. A kereskedő azt is megjegyezte, hogy azóta néhány kötés zajlott le, nyugalommal jellemezhető a piac. Az Államadósság Kezelő Központ referenciaadatai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés