Előfizetői tartalom

Idén nem áll meg a "veszélyes" zloty erősödés

Portfolio
A lengyel zloty árfolyama idén túl fogja teljesíteni a forintét még úgy is, hogy a lengyel jegybank intervenciót jelző lépései után megtorpant a 15 hónapja tartó erősödés - írja a Credit Suisse elemzőire hivatkozva a Bloomberg. Az év végéig még további 5%-ot erősödhet a zloty árfolyama, miközben a forint árfolyama a jelenlegi szinttől jelentősen nem mozdul el.

A londoni székhelyű intézet elemzője, Baron Chan a Bloombergnek adott telefonos interjúban elmondta, a lengyel fizetőeszköz teljesítményét a lengyel gazdaság kiemelkedő növekedési kilátásai táplálják, valamint az, hogy kiemelten erős lehet a külföldi működő tőke áramlása Lengyelországba, miután a kormány privatizációs programmal próbálja a költségvetés bevételeit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés