Előfizetői tartalom

Megpróbálják a görögök - itt az újabb kötvénykibocsátás

Portfolio
Az újabb megszorító csomag tegnapi bejelentése és széleskörű nemzetközi üdvözlése után ma délelőtt egy 10 éves euróalapú államkötvény kibocsátás megkezdését jelentette be Görögország. Ennek eredményére kiemelten figyelnek majd a befektetők, ugyanis a kialakuló hozamfelár és a befektetői túljegyzés fontos üzenet (a többi déli tagállamnak is) arra, hogy az eurózóna leggyengébbnek tartott pénzügyi helyzetű országát milyen feltételekkel hajlandó finanszírozni a piac.

Az év eleji sikeres, de drága kötvénykibocsátás után egy újabb görög kibocsátás lehetősége már hetek óta a levegőben lógott, múlt héten csaknem elindította azt a görög adósságkezelő. A tegnap bejelentett megszorító csomag (amelyet az eurózóna vezető döntéshozói mellett a nemzetközi hitelminősítők is üdvözöltek) azonban jobb alkalmat, feltehetően alacsonyabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés