Előfizetői tartalom

Vigyázz, gyengülni fog a forint a profik szerint!

Portfolio
Rövid és hosszú távon egyaránt a forint árfolyamának gyengülését prognosztizálják a Portfolio.hu által megkérdezett profi befektetők. Három hónapos időtávon a megkérdezettek 63%-a, 12 hónapos időtávon pedig 50%-a vár 2-5%-os forint gyengülést (a 269.3-as referencia értékről) az euróval szemben. A február eleji felméréshez képest ráadásul nőtt a pesszimizmus, méghozzá az egy éves prognózisok tekintetében 2006 december óta nem látott szintekre. Az alapkezelők az állampapírpiaci hozamcsökkenés folytatódását illetően is óvatosabb kilátásokat fogalmaznak meg, így talán nem is csoda, hogy nőtt a kötvényeket a saját benchmarkhoz képest alulsúlyozók tábora.

A felmérésben résztvevő alapkezelők: Aberdeen, Aegon, AXA, Buda-Cash, CIB, Citadella Consulting, Concorde, Erste, Equilor, ING, K&H, MKB, OTP, QUAESTOR, Raiffeisen, RCM. Tavaly nyár óta a 280-263 forint/eurós szintek között oldalazó mozgást folytat a hazai fizetőeszköz, mely jelenleg a sáv erősebb széléhez közelít. A Credit Suisse elemzői szerint azonban még így is a legvonzóbb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés