Előfizetői tartalom

Még 8 milliárdnyi kötvényt eladott délután az ÁKK

Portfolio
A délelőtt államkötvény aukciók eredménye alapján összesen 18.1 milliárd forintnyi kerettel hirdette meg délutánra az ún. nem-kompetitív kötvény tendereit az Államadósság Kezelő Központ. Ezekre összesen 8.3 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, amelyeket - a szabályok alapján a délelőtt kialakult átlaghozamok mellett - teljes egészében elfogadott a kibocsátó.

A 3 éves kötvény délután tenderén a meghirdetett 9.3 milliárd forintnyi keretre összesen 6.1 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett, amelyet 6.69%-os hozamszint mellett fogadott el az ÁKK. Az 5 éves papírból a meghirdetett 5.4 milliárd forintnyi keretre csak 2.1 milliárd forintnyi, a 10 évesből a 3.5 milliárd forintnyi keretre csupán 75 millió forintnyi ajánlat érkezett....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés