Előfizetői tartalom

"Csapdába kerülhet Orbán Viktor"

Portfolio
Csapdába kerülhet a Fidesz és elnöke, Orbán Viktor, miután nem fogja majd tudni megvalósítani a választási kampány során elhangzott ígéreteit - fogalmaznak legutóbbi feltörekvő piaci anyaguk Magyarországgal foglalkozó részében az ING elemzői. A szakértők mindezt azzal indokolták, hogy az új kormány sem számíthat nagyobb költségvetési mozgástérre, miközben szükség van további strukturális lépésekre. Magyarország konvergenciafolyamatairól pedig lesújtó képet festenek a bank elemzői: ha a nem gyorsul a gazdaság teljesítménye, akkor még legalább 40 évre lesz szükségünk, hogy beérjük a nyugat-európai színvonalat.

Elveszett évek Mély recesszióba süllyedt tavaly a magyar gazdaság, éves szinten 6.3%-os visszaesést volt kénytelen elszenvedni, idén pedig várhatóan 0.5%-os GDP-növekedést produkálhat - vélekednek az ING elemzői feltörekvő piaci anyagukban. Így az elmúlt 10 évben nemhogy konvergált volna a magyar gazdaság az euróövezethez, de még távolodott is - állapítják meg a bank...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés