Előfizetői tartalom

Bő érdeklődés mellett keltek el ma az ÁKK kötvényei

Portfolio
Erőteljes érdeklődés övezte az Államadósság Kezelő Központ mai kötvényaukcióját, így mind az 50 milliárd forint forrást bevonta a kibocsátó. A hosszú papírok felé az átlaghozam a 12 bázisponttal nőtt a két héttel ezelőtti aukcióhoz képest, de a papírok tegnapi referenciahozamával a mostani hozamok konzisztensek.

A 2013/E jelű kötvényre 3-szoros lefedettségben érkezett ajánlat, a kibocsátó a teljes meghirdetett mennyiségért, azaz 25 milliárd forint értékben fogadta el azokat. Az elfogadott ajánlatok hozama 6,95-7,0% között szóródott, az átlaghozam 6,99%, ami az előző aukcióhoz képest 5 bázisponttal alacsonyabb, viszont az ötéves kötvény referenciahozamával (6,98%) csaknem megegyező.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés