Előfizetői tartalom

Elszakadt a cérna? - Drámai esés a görög piacon

Portfolio
A 2001-es görög eurózóna tagság óta a legmagasabbra emelkedett ma az a hozamfelár, amit a befektetők azért kérnek, hogy a némettel szemben 10 éves görög államkötvényt tartsanak. Nemcsak ez a tény jelzi, hogy komoly a baj a görögök háza táján, hanem maga a hozamfelár napi mozgása is: ma napon belül volt, hogy 70 bázispontos ugrást láthattunk. A görög bankrészvények közel 5%-kal estek ma, az 5 éves görög államcsőd-kockázatot tükröző piaci mutató új rekordot ütött.

A drámai piaci mozgásokat piaci szakértők többsége ahhoz köti, hogy még a délelőtt során a görögök cáfolták, hogy megbízták volna a Goldman Sachs bankot azzal, hogy adjon el egy 25 milliárd eurót kitevő görög államadósság-csomagot a pénzben úszó Kínának. A görög államadósság témájában ma Nouriel Roubini is megszólalt, illetve az elmúlt napokban is a figyelem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés