Előfizetői tartalom

Már csak napok vannak hátra egy jó magyar befektetéshez!

Portfolio
Az eredeti terv szerint január 21-ig lehet vásárolni abból a most különlegesen kedvező kamatot kínáló magyar állampapírból, amelyet az Államadósság Kezelő Központ a hosszabb távú lakossági megtakarítások ösztönzése céljából még tavaly májusban vezetett be. A Portfolio.hu érdeklődésére Borbély László András, az intézmény vezérigazgató-helyettese azt mondta, hogy mivel az eredetileg 40 milliárd forintosra tervezett keretből múlt péntekig már 34.9 milliárd forintnyit eladtak, nagyon valószínű, hogy még a fent jelzett dátum előtt leáll a speciális magyar állampapír értékesítése. Az ÁKK akciójának nincs vége, hiszen január 25-től jön egy újabb kötvénysorozat, igaz annak már némileg rosszabbak lesznek a feltételei.

Már tavaly májusban, a kibocsátás elindulásakor felhívtuk rá olvasóink figyelmét, hogy az ÁKK egy nagyon vonzónak ígérkező, hosszabb távú lakossági megtakarításokat célzó állampapírt, a Prémium Magyar Államkötvényt (PMÁ) kínálja értékesítésre. Októberben arról számoltunk be, hogy a lakosság még nem nagyon "ugrott rá" a lehetőségre, ami az értékpapír viszonylagos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés