Előfizetői tartalom

Hogyan teljesültek az ÁKK idei tervei?

Portfolio
Az állam bruttó adóssága 2009. november végén 19.033 milliárd forint volt, az év végére az államadósság állománya várhatóan már nem változik jelentősen. Idén a központi költségvetés bruttó forintadóssága várhatóan 733 milliárd forinttal csökken, a devizaadósság forintban kifejezett nagysága közben jelentősen növekedik az 1.708 milliárd forint nettó kibocsátás következtében - áll az Államadósság Kezelő Központ mai sajtótájékoztatóján kiadott sajtóanyagában.

A 2009-es évet jellemezve Borbély-László András, az ÁKK vezérigazgatója kifejtette, hogy az első félévben csökkent, míg a második félévben inkább stagnált a külföldiek állampapír állománya. Mindeközben élénkült a belföldi kereslet - tette hozzá. Az ÁKK tájékoztatása szerint a tervhez képest idén 126 milliárd forinttal magasabb az idén várható nettó kibocsátás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés