Előfizetői tartalom

Új mélyponton járt a forint - Esett az OTP is

Portfolio
Egyrészt a régióban is érintett osztrák bankszektor nagy szereplői felől érkezett negatív hírek nyomták rá bélyegüket a térség pénz és tőkepiaci hangulatára, másrészt maga a dollár is jelentősen erősödött az euróval szemben. Utóbbit alapvetően a délutáni amerikai makroadatok sorozata sem fordította meg. Mindezek nyomán a forint ma reggeli szintjéhez képest kb. 1%-ot gyengült (és másfél havi mélypontra jutott), ami nem lóg ki a lengyel zloty és a cseh korona mai negatív teljesítményéből. A BUX 1.9%-ot esett a mai kereskedésben, ez a régióban az egyik leggyengébb teljesítménynek számított. A vezető részvények mindegyike veszített értékéből, a legnagyobb, 3%-os csökkenés az OTP piacát jellemezte.

Az osztrák bankszektorból érkező negatív hírek miatt gyengültek ma a régiós devizák és főként a dollárral szembeni keresztekben látszott kereskedési aktivitás - fejtette ki meglátását a Portfolio.hu-nak Tóth Gyula, az UniCredit Bank bécsi stratégája. Amint beszámoltunk róla, miután tegnap államosította a 6. legnagyobb bankot az osztrák állam, mai lapértesülések szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés