Előfizetői tartalom

3 hónapos aukció: gyenge kereslet, bizonytalanabb kamatvárakozások

Portfolio
A megszokottnál gyengébb vételi érdeklődés, illetve az elfogadott ajánlatok között szélesebb hozamvárakozások látszottak a mai 3 hónapos diszkontkincstárjegy aukció eredményei alapján. A jelek szerint a forint gyengülésével párhuzamosan kicsit bizonytalanabbak most a piaci szereplők abban, hogy milyen mértékben és ütemben csökkenti tovább az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank.

Az Államadósság Kezelő Központ által ma 40 milliárd forintos kerettel meghirdetett 3 hónapos (D100324) diszkontkincstárjegy aukcióra összesen 96.4 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, amelyek közül a kibocsátó csak a meghirdetett mennyiséget fogadta el. A 2.4-szeres lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozam szokatlanul széles sávban, 5.85 és 6.06% között szóródott....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés