Előfizetői tartalom

Kilépnek a görögök, vagy az írek az eurózónából?

Portfolio
Elképzelhető, hogy nem lesz képes kezelni saját komoly gazdasági problémáit Görögország és Írország, így vagy nemzetközi pénzügyi mentőcsomag, vagy az eurózóna elhagyása lesz jövőre a következménye a mostani súlyos helyzetnek - vetítette előre aggodalmát a Bloombergnek adott interjújában egy londoni bank vezető devizapiaci stratégája. A görög miniszterelnök éppen ma délelőtti interjújában zárta ki annak lehetőségét, hogy országa valaha is kilépne a fizetési övezetből. A jelek szerint a piacon vannak, akik másként gondolják ezt.

Kapcsolódó cikkünk2009.12.11 11:02A görögökön Európa szeme, mindenki nyugtatMivel nincs arra kidolgozott mechanizmus, hogy hogyan engedélyezze a pénzügyileg bajba került tagország megsegítését az eurózóna közössége, így a görög és ír adósság miatt bajba kerülhet a 16 tagú eurózóna is - vázolta a hírügynökségnek Steve Barrow, a Standard Bank fejlett piaci devizaelemzési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés