Előfizetői tartalom

Zuhanni fog a forint, de előbb szárnyalhat! - Furcsákat mond a Merrill

Portfolio
Csak kevés helyen kellett átírniuk a Magyarországról szóló eddigi elemzéseik főbb pontjait a Merrill Lynch londoni stratégáinak ahhoz, hogy az új, december másodikán kiadott globális feltörekvő piaci anyagukban ez a rész ki legyen pipálva. Továbbra is dicsérik a "drákóinak" nevezett magyar költségvetési szigort, amely lényegében világelsővé tesz minket 2010-ben a fejlet országok között az egyik fontos büdzsé mutatóban. Emellett továbbra is lendületes jegybanki alapkamat csökkentéseket jósolnak a korábbinál is kedvezőbbnek mondott inflációs kilátások mellett. A következő fél évet még nemzetközi szinten is "rózsásnak" látják a befektetési bank szakértői, így szerintük nincs kizárva, hogy újra akár 240 alatti euró/forint árfolyammal találkozhassunk. Ez új elem a Merrill jóslatai között, mint ahogy az is, hogy 2010 nyara után az alacsony szintre vágott jegybanki alapkamat és a romló külpiaci hangulat együtt intenzív forintgyengülést okozhat jövő év végéig. A 2010-es parlamenti választásokkal kapcsolatos befektetői kockázatokról szó sem esik a Magyarországgal foglalkozó friss Merrill Lynch elemzésben.

A JPMorgan napokban közzétett 2010-es feltörekvő piaci stratégiájához hasonlóan a Bank of America égisze alá tartozó Merrill Lynch szakértői is alapvetően kedvezőnek látják - legalábbis 2010 első felében - a globális befektetői légkört. Éppen emiatt a forint kapcsán jelentős erősödés lehetőségére, illetve a magyar állampapírok fokozott vonzerejére hívják fel ügyfeleik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés