Előfizetői tartalom

Várt alatti hozamon adott el 50 éves államkötvényeket Kína

Portfolio
A Bloomberg szakértői konszenzusában adódott 4.5%-nál alacsonyabb, 4.3%-os átlaghozam kelt el a kínai állam által első alkalommal kibocsátott 50 éves futamidejű államkötvény. A várt alatti hozamban szerepe lehetett annak, hogy intenzív, a 20 milliárd jüannál (2.9 mrd USD) kétszer nagyobb kereslet jelentkezett az aukción az életbiztosítók élénk érdeklődése miatt.

A hírügynökség által megkérdezett piaci szakértők 4.3% és 5% közötti előrejelzéseket adtak az rendkívül hosszú futamidejű kötvény aukciós átlaghozamára. A 4.3%-os tényleges hozam csak 10 bázisponttal magasabb a jelenleg futó, 30 éves kötvény hozamánál. Az életbiztosítók azért érdeklődtek élénken a most kibocsátott papír iránt, mert meglévő kötvényportfóliójuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés