Előfizetői tartalom

6%-os kamattal vitték el az egy éves kincstárjegyeket

Portfolio
Mérsékelt túljegyzés jellemezte a mára 40 milliárd forintos kerettel meghirdetett 12 hónapos diszkontkincstárjegy aukciót, az Államadósság Kezelő Központ által meghirdetett kibocsátásra ugyanis "csak" 83 milliárd forintnyi vételi jegyzés érkezett. Az éppen egy éves befektetés garantált hozama, azaz a mai aukciós átlaghozam kereken 6%-os lett a továbbra is élénk, a magyar jegybanktól várt kamatcsökkentésekre tekintettel.

Az Államadósság Kezelő Központ a bő kétszeres lefedettség láttán nem emelte meg a meghirdetetthez képest az elfogadott mennyiséget. Az elfogadott ajánlatok hozama viszonylag széles sávban, 5.91% és 6.06% között szóródott, így adódott a 6.00%-os átlaghozam. Ez 3 bázisponttal magasabb a tegnapi másodpiaci 12 hónapos referenciahozamnál, de 30 bázisponttal elmaradt a legutóbbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés