Előfizetői tartalom

10 milliárddal terv feletti rövid papírt adott el az ÁKK

Portfolio
Az Államadósság Kezelő Központ által mára kitűzött 6 hetes hátralévő futamidejű likviditási diszkontkincstárjegy aukción az értékesítésre meghirdetett 40 milliárd forintnyi mennyiségre 154.7 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett, amelyet látva 10 milliárddal 50 milliárd forintra emelte a kibocsátó az elfogadott mennyiséget.

A december 30-án lejáró értékpapír kapcsán az elfogadott ajánlatok hozama 6.30 és 6.40% között szóródott, amely mellett az aukciós átlaghozam 6.36%-os lett. Ez arra utal, hogy a piac a mára várt 50 bázispontos magyar jegybanki kamatcsökkentés után (6.50%-os ráta) a december közepi újabb kamatdöntő ülésre inkább csak egy 25 bázispontos kamatvágást áraz. Az ÁKK holnap...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés