Előfizetői tartalom

Tolongtak a rövid kincstárjegyért a befektetők

Portfolio
Az Államadósság Kezelő Központ által mára meghirdetett 6 hetes futamidejű likviditási diszkontkincstárjegy aukción a felkínált 40 milliárd forintnyi mennyiségre - feltehetően az élénk jegybanki kamatcsökkentési várakozások és a viszonylag kedvező külpiaci befektetői hangulat hatására - összesen 163.9 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett. A kibocsátó azonban csak az eredetileg meghirdetett mennyiséget fogadta el ezek közül.

A kissé több mint négyszeres lefedettség mellett az elfogadott ajánlatok hozama szokatlanul széles sávban, 6.41% és 6.65% között szóródott, míg az aukciós átlaghozam 6.53%-os lett. Utóbbit a jelenlegi 7.00%-os jegybanki alapkamattal összevetve az látszik, hogy a piac továbbra is élénk jegybanki kamatmérséklésben hisz rövid távon is: a novemberi 50 bázispontosra tett vágást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés