Előfizetői tartalom

Mi kell az állampapírok újabb szárnyalásához?

Portfolio
Egy hete tart már a hozamesés az állampapírok másodpiacán, melynek következtében a hozamok szinte minden lejáraton a 7% közelébe, kritikus szintekre süllyedtek. A kötvényhozamok kéthetes mélypontra történő süllyedésében egyértelműen a külföldi befektetői hangulat játszotta a fő szerepet - tudtuk meg egy állampapírkereskedőtől, aki szerint az elmúlt időszak jegybanki kamatvágásainak hatása már érzékelhető a forint árfolyamában.

Kapcsolódó cikkünk2009.11.10 12:06 Elkapkodták a 3 hónapos diszkontkincstárjegyeketJavult a hangulat, több külföldi vevő jelent meg - fejtette ki az elmúlt napok állampapírpiaci mozgásával kapcsolatban egy kereskedő, aki hozzátette, hogy lényegében múlt pénteken és hétfőn kaptak lendületet a magyar állampapírok. A csütörtöki aukció eredménye még nem mutatott sok jót...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés