Előfizetői tartalom

Lesz újabb forintpánik?

Portfolio
Bár az utóbbi napokban a nemzetközi befektetői hangulat romlásával párhuzamosan már gyengülés bontakozott ki a forint piacán, a Portfolio.hu által megkérdezett alapkezelők nem számítanak a tendencia tartósabb folytatódására. A profi befektetők elsöprő többsége azt várja, hogy a forint árfolyama a 275-ös szint +/-2%-is környezetében tartózkodik majd három hónap múlva is. A szakértői válaszok alapján bár hosszabb távon van még tere az állampapírpiaci hozamok mérséklődésének, a következő három hónapban még a stagnálás lehet jellemző. Mivel a rövidebb távú hozamkilátásokat illetően egy hónap alatt nagyot csökkent az optimisták aránya, talán nem is csoda, hogy a kötvényeket egyre kevesebben tartják felülsúlyozandónak saját benchmarkjukhoz képest.

A felmérésben résztvevő alapkezelők: Aberdeen, Allianz, AXA, Buda-Cash, Budapest Alapkezelő, CIB, Citadella Consulting, Concorde, Dialóg, Erste, Equilor, ING, K&H, OTP, QUAESTOR, Raiffeisen, RCM. Október végéhez közeledve a Raiffeisen elemzői hívták fel a figyelmet arra, hogy a 263 alatti szinteken a forint árfolyamának további erősödése már korlátos lehet, majd az optimista...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés