Előfizetői tartalom

Nem volt túlzott a hozamesés - hosszabb kötvény is jöhet az ÁKK-tól (Online-interjú)

Portfolio
"Az a korábbi optimizmus, amely az elmúlt hónapokat jellemezte a magyar állampapír-piacon, az most mindenképpen megváltozott" - jelentette ki az elmúlt napok hangulatromlása kapcsán a Portfolio.hu tegnapi online interjújában Borbély László András. Az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgató-helyettese azt is megjegyezte azonban, hogy az elmúlt hónapokban bekövetkezett állampapírpiaci hozamcsökkenésben "jelentős túlszaladásról nem lehet beszélni". A 2010-es adósságkezelési terv kapcsán Borbély elmondta: "a forint kibocsátásoknál a cél a belföldi megtakarítók bevonása a finanszírozásba". Fontos pozitív információ lehet a lakossági befektetőknek Borbély azon jelzése, amely szerint a kamatadó-kedvezmény megszerzését annyival segítheti az ÁKK, hogy a 3 éves futamidejű mellett vizsgálja egy legalább 5 éves futamidejű Prémium Magyar Államkötvény kibocsátásnak lehetőségét is 2010. január 25-vel kezdődően.

Az online interjú kérdései, illetve a válaszok teljes terjedelmükben elérhetők a Portfolio.hu Szolgáltatások menüpontjában az online interjúk alatt, illetve az alábbi linkre kattintva: Borbély László András online interjú Mi lesz a hozamokkal? A tegnapi 3 hónapos DKJ-aukció eredményének értékelése kapcsán Borbély kifejtette: "A jövőbeni folyamatokra egy aukció...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés