Előfizetői tartalom

82 milliárdnyi kötvényt értékesített ma az ÁKK (2.)

Portfolio
A ma délelőtti kötvényaukciókon az 50 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre összesen 164.27 milliárd forintnyi vételi jegyzés érkezett, amelyet látva az Államadósság Kezelő Központ összesen 60 milliárd forintnyi ajánlatot fogadott el. Az 5 és 10 éves futamidő esetén terv feletti értékesítésről beszélhetünk, az aukciós átlaghozam pedig egyedül az 5 éves papír volt alacsonyabb a tegnapi másodpiaci referenciahozamnál. A délutáni ún. nem-kompetitív tendereken az ÁKK összesen 21.9 milliárd forintnyi kötvényt hirdetett meg, amelyet teljes egészében lejegyeztek az elsődleges forgalmazók. Ennek tükrében ma összesen közel 82 milliárd forintnyi értékpapírt adott ma el az ÁKK a két héttel ezelőtti közel 78 milliárd forint után.

A 3 éves kötvény esetén (2013/E) a 25 milliárd forintnyi meghirdetett mennyiségre összesen 56.95 milliárd forintnyi ajánlat érkezett. A közel 2.3-szoros lefedettség valamivel alacsonyabb a legutóbbi 10 aukció átlagához képest, a kibocsátó ezúttal nem emelte az elfogadott ajánlatok mennyiségét. Az elfogadott ajánlatok hozama 7.15% és 7.17% között szóródott. Az átlaghozam...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés