Előfizetői tartalom

Nem fog már erősödni a forint?

Portfolio
Nem várnak érdemi elmozdulást a forint árfolyamában a Portfolio.hu által megkérdezett profi befektetők. A válaszadók elsöprő többsége, 72%-a szerint a 269 forint/eurós szintek +/-2%-os környezetében lesz a hazai fizetőeszköz árfolyama három hónap múlva is. A hosszabb távú várakozásokat tekintve többségben vannak azok, akik a forint árfolyamának gyengülését valószínűsítik. Bár az állampapírpiaci hozamok újabb mélységekbe csökkentek szeptemberben, az alapkezelők többsége a tendencia folytatódására számít rövid és hosszú távon egyaránt. Ennek ellenére azonban csökkent a kötvényeket a saját benchmarkjukhoz képest felülsúlyozók aránya.

A felmérésben résztvevő alapkezelők: Aberdeen, Buda-Cash, Budapest Alapkezelő, CIB, Citadella Consulting, Concorde, Dialóg, Equilor, Generali, ING, K&H, MKB, QUAESTOR, Pioneer, Raiffeisen, RCM. Oldalazó mozgás jellemezte a forint árfolyamát szeptemberben, a kurzus a 270 forint/eurós szintek közelében ingadozott egy szűk sávban. Kibillenteni az árfolyamot természetesen a vártnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés