Előfizetői tartalom

Magyar állampapír-rali: itt a vége, fuss el véle?

Portfolio
A csütörtöki kereskedésben egész nap eladókat láthattunk az állampapírok másodlagos piacán - mondta el a mai piaci fejleményekkel kapcsolatban Matolcsi Zsolt. A Raiffeisen Bank állampapírkereskedője úgy véli, hogy kezdenek racionálisan gondolkodni a befektetők, melynek következtében előtérbe kerülnek a kockázatok és ez terhet jelenthet a magyar eszközökre is. Mindeközben a forint árfolyama nem mutatott lényeges elmozdulást, tegnapi nyereségét volt kénytelen feladni a csütörtöki napon.

Egész nap eladókat láttunk, belföldi és külföldiek egyaránt inkább szabadulni akartak az állampapíroktól - nyilatkozta Matolcsi Zsolt, aki megjegyezte, hogy az eladói nyomás főként a hozamgörbe közepén és végén jelentkezett. Mindeközben a forint árfolyama napon belül három egységet is veszített értékéből az euróval szemben, a jegyzések a 270-es szint közelében stabilizálódnak.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés