FONTOS Kísérteties a hasonlóság, éppen 10 éve láttunk ilyet: tényleg nem kell félni a 6% feletti lakáshitelkamatoktól?
 
Előfizetői tartalom

Dollár, vagy euró? - A korszakváltás újabb jele

Portfolio
Még sosem volt olyan "alacsony" a dollár globális tartalékdeviza súlya (62.8%) az 1999 óta rendelkezésre álló negyedéves bontás óta, mint a tegnap a Nemzetközi Valutaalap (IMF) által közzétett friss, második negyedév végi adat szerint. Eközben az 1999-ben bevezetett euró szerepének folyamatos erősödését jelzi, hogy minden eddiginél magasabb, 27.5%-os lett a közös európai fizetőeszköz súlya az ismert felosztású globális jegybanki tartalékokon belül.

Az IMF negyedévente teszi közzé a világ jegybankjainál lévő devizatartalékok összegét (most 6800 milliárd dollár), illetve azt is, hogy ezen belül mennyi az a rész, amelynél pontosan ismeri a tartalék denominációs szerkezetét. A pénzügyi szervezet jelenleg az összes tartalékok belül közel 4300 milliárd dollárról ismeri a megoszlást, és ezen belül csökkent 63% alá...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés