Előfizetői tartalom

Visszafogott kereslet a 3 hónapos DKJ-aukción - hűltek a kamatvágási várakozások

Portfolio
Szokatlanul gyenge vételi érdeklődés mutatkozott ma a 3 hónapos (D100106) diszkontkincstárjegyek aukcióján, az Államadósság Kezelő Központ által 40 milliárd forintos kerettel meghirdetett kibocsátásra ugyanis "csak" 114.2 milliárd forintnyi vételi ajánlat érkezett. Ez a legutóbbi 10 aukció átlagos lefedettségétől érdemben elmarad. A mai aukciós átlaghozam arra utal hogy a tegnapi, óvatosabb jegybanki hozzáállást tükröző kamatvágás nyomán hűltek a rövid távú további lépésekkel kapcsolatos várakozások is.

A 2.85-szeres lefedettség láttán az ÁKK csak az eredetileg meghirdetett mennyiséget fogadta el a mai aukción, az elfogadott ajánlatok hozama viszonylag széles sávban, 6.80% és 6.97% között szóródott. A 6.94%-os átlaghozam 4 bázisponttal alacsonyabb a múlt keddi szintnél, ugyanakkor 19 bázisponttal magasabb (!), mint a tegnapi másodpiaci 3 hónapos referenciahozam. Igaz utóbbit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés