Előfizetői tartalom

Oszkó: akár dolláralapú kibocsátás is jöhet 2010 első felében

Portfolio
Az idén nyáron lebonyolított 1 milliárd eurós forrásbevonáshoz hasonló nagyságrendű devizaalapú kötvénykibocsátásra kerülhet sor jövőre az év első felében, a lejáró államadósság megújítása céljából - jelezte a pénteken Londonban tartózkodó magyar pénzügyminiszter több hírügynökség beszámolója szerint. Oszkó Péter elmondása szerint megfontolás tárgyát képezi a dolláralapú kibocsátás.

A pénzügyi tárca vezetője hangsúlyozta, hogy Magyarország nem tervez olyan kötvénykibocsátást, ami növelné az ország devizaadósságát és elmondta azt is, hogy nincs tervben japán jen, vagy svájci frank alapú forrásbevonás.  Amint múlt heti cikkünkben rámutattunk, 2010 első felében nem lesz a magyar állam által kibocsátott devizaalapú kötvénylejárat, ugyanis csak júliusban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés